Batoh nebo vak na záda aneb co zvolit, když se chystáte vyrazit do hor?

Ať už se chystáte na dlouhý trek nebo na nenáročný výlet do hor, určitě byste neměli zapomenout na potřebné vybavení. Kam ale všechny ty věci dát? Je lepší vyrazit na hory s batohem nebo raději vakem na záda? 

Zohledněte náročnost trasy

Hned na začátku je důležité si ujasnit, na jaký druh výletu se chcete vlastně vydat. Pokud máte v plánu absolvovat celodenní túru po vrcholcích hor ve dvoutisícové nadmořské výšce, zřejmě budete potřebovat více věcí, než kdybyste se chystali na procházku po místních hřebenovkách.

Batoh coby šikovný pomocník

V prvním případě proto raději sáhněte po batohu, který vám oproti vaku na záda nabídne více úložného prostoru. Díky praktickým kapsám uvnitř batohu budete přesně vědět kde co máte, všechny potřebné věci od čelovky, přes pláštěnku, až po placatku se vám do něj bez problému vejdou, a ještě vám zbyde dostatek místa na větší láhev s vodou nebo termosku na čaj. Polstrované záda, dno a nastavitelné popruhy batohu vám zaručí maximální pohodlí na delších cestách. Můžete si proto toho s sebou přibalit více než obvykle, aniž by vás po pár kilometrech začala bolet ramena z těžkého nákladu. Fakt, že jsou batohy vyráběny v unisex provedení z recyklovaného polyesteru a potištěny kvalitním semišovým motivem hor s polstrovanou přihrádkou na notebook je už pouhá třešnička na dortu. 

Vak na záda jako stylový doplněk

V případě výletu na okolní hřebenovky klidně sáhněte po vaku na záda. Je lehký, nabízí dostatek úložného prostoru pro nejzákladnější výbavu do hor a v kombinaci s nejrůznějšími potisky vyrobenými kvalitní technologií vypadají opravdu stylově. Navíc díky svému voděodolnému materiálu vás na horách nezaskočí ani nečekaná průtrž mračen. Kromě toho má vak na záda zpevněné dolní rohy, které mu zaručují delší životnost, než je u běžných vaků. Při cestách na vrcholky hor už nemusíte mít pouze funkční věci, můžete vypadat i stylově.